top of page

SUSAM YAĞI - SESAME SEED OIL

Güncelleme tarihi: 5 Eyl 2022

Tıbbi aromatik yağların soğuk sıkım kategorisinde en başlarda yer alan susam yağı ülkemizde de yıllardır çoğu sektörde kullanılmaktadır. Asya mutfağının vazgeçilmez unsurlarından olan susam yağı gıda sektöründe de susamın ülkemizde tahin ve susam yağı şeklinde kullanılması ile bilinmektedir.


Aslen Pedaliaceae ailesineait olan ve bilimsel adı ( botanik atı - inci name ) Sesamum indicum olan susam, yıllık bir bitkidir. Susam yağı asya mutfağından salatalara, saç bakımından ilaç sektörüne kadar bir çok sektörde kullanılmaktadır.


Susam yağı BeyarVita markamız adı altında gerek toptan satış üzerine dökme ve 1 kg üstü gerek ise hane halkı için üretilmiş çok daha küçük miktarlarla en uygun fiyatlara en kaliteli yağ gönderilecek şekilde satışa sunulmaktadır.


Online alışveriş sitelerinden de ulaşabileceğiniz BeyarVita susam yağı tarafınıza saf ve katkısız olarak en güvenilir şekilde gönderilmeye çalışılacak olup yine ambalaj seçiminde de yağı en uzun ömürlü saklayacak ambalaj seçimi yapılmıştır.


Susam Yağı nedir ? sorusunun cevabını arayarak sitemize geldiyseniz yine en doğru yere geldiğinizi bilmenizi isteriz. BeyarVita dünyanın en kaliteli susamlarının üretildiği ülkemizden tedarik ettiği susamları soğuk sıkım yöntemi ile sıkıp, dinlendirip, hiç bir işlem yapmayarak saf şekilde siz değerli müşterilerimize ulaştırmaktadır.


Doğal susam bitkisinin tohumlarından elde edilen susam yağı, fosfor, çinko, kalsiyum, demir, manganez, selenyum, E ve B6 gibi vitaminler ve mineraller bakımından zengindir.


Susam Yağı saç bakımında güçlendirici, cilt bakımında nemlendirici, kozmetik sektöründe kaç ve kirpik güçlendirici, ilaç sanayiinde baz yağ, kimya sanayiinde baz yağ, maserasyon yağ üretiminde sabit yağ, gıda sektöründe tatlandırıcı olarak kullanılmakta olup bir çok alternatif tıp yönteminde de kullanılmaktadır. Susam yağının kokusu ağır geldiğinde çeşitli uçucu yağlarla karıştırılıp hem uçucu yağın kokusundan hem de susam yağının masaj yağı sektöründeki faydalarından da yararlanılabilir.



1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page