top of page

PİRİNÇ KEPEĞİ YAĞI - RICE BRAN OIL

Sağlığa yararları ile dikkat çeken pirinç kepeği yağı, tıbbi ve kozmetik ürünlerin yapımında da yaygın olarak kullanılır. Uzak Doğu ülkelerinde yüzyıllardan beri pirinç kepeği yağı kullanımı yaygındır. İçeriğinde yer alan antioksidanlar sayesinde özellikle cilt üzerinde oldukça faydalı bir üründür.


Pirinç tanelerinin işlenmesinden sonra geriye kalan kabuklarının, başka bir deyişle kepeklerinin, sıkılması ile elde edilen pirinç kepeği yağı özellikle son yıllarda organik ürünlere olan eğilimin artması ile birlikte değer kazanmaya başlamıştır.

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page