top of page

KAKAO YAĞI NEDİR?

Güncelleme tarihi: 3 May

Kakao meyvesinin çekirdeklerinden elde edilen kakao yağı çikolata yapımında ve kozmetik-gıda sektörlerinde de oldukça yoğun kullanılmaktadır.



Kakao Yağı oda sıcaklığında katı halde bulunur ve ısıtıldığında erir,sıvı forma geçer. E vitamini, magnezyum ve demir içeren kakao yağı, tercih edilmesinin en büyük sebebi gıda kalite yenilebilir yağ olmasıdır.



Saklama Koşulları: Serin ve kuru yerde; katı halde 18-22 °C sıcaklık ve %50-60 bağıl nemde, kokusuz, güneş ve ısı kaynaklarında uzakta saklanmalıdır. Raf Ömrü: Uygun depolama koşullarında raf ömrü 24 aydır. Alerjen Bilgisi: Ürün alerjen içermemektedir. Yağ Oranı - Kakao Kuru Maddesi: %100 - %99,9 Kullanım Alanları: Çikolata, Kozmetik İçindekiler: %100 kakao yağı


3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

תגובות


bottom of page